Rekwisieten voor jaren 60 drama Tegendraads

AWP Rekwisieten levert vaak materiaal voor films en series die zich afspelen in de Tweede Wereld Oorlog. Denk aan films als De Slag om de Schelde en Zwart Boek. Maar we leverden ook aan producties die zich verder terug in de tijd afspeelden, bijvoorbeeld Michel de Ruyter en Redbad. Maar nu leveren we voor het jaren 60 drama Tegendraads, ook een leuke tijd en setting.

Emma Josten (links), Joep Paddenburg (midden) en Mehdi Meskar (rechts) op de set van Tegendraads / Foto: Mark de Blok / September Film

De film speelt zich af in de Twentse textielindustrie van de vroege jaren ’60 en volgt het verhaal van de jonge arbeidster Johanna, die tegen de heersende sociale normen in hogerop wil komen. Haar strijd valt samen met de economische wederopbouw en de komst van de eerste gastarbeiders uit Italië. De groeiende spanningen tussen de Twentenaren en de nieuwkomers leiden uiteindelijk tot de Spaghettirellen van 3 september 1961. Johanna bevindt zich samen met haar nieuwe geliefde Francesco in het midden van deze storm.

Regisseur Ben Sombogaart heeft een indrukwekkende carrière op zijn naam staan. Enkele van zijn bekendste films zijn Mijn beste vriendin Anne Frank, Knielen op een bed violen, De Storm en De Tweeling. Het scenario is geschreven door Jacqueline Epskamp, die eerder heeft gewerkt aan succesvolle series zoals Divorce, Familie Kruys en Zwarte Tulp. Distributeur September Film brengt Tegendraads volgend jaar uit in de bioscoop.